نمایشگر دسته ای مطالب
اولین همایش بین المللی میراث مشترک ایران و عراق
اولین همایش بین المللی میراث مشترک ایران و عراق
اولین همایش بین المللی میراث مشترک ایران و عراق
1393/8/17
فراخوان نخستین همایش بین المللی میراث مشترک ایران و عراق
قدمت تاریخ مشترک ایران و عراق، به سالهای دور و دراز هزاره ها بازگشت می کند. همآغوشی جغرافیایی این دو سرزمین، درکنار سرگذشتهای یکسانشان، در تمدنهای بابِل و بین النّهرین و منشورها و سنگنوشته های آشور بانیپال و کوروش به خوبی جلوه گر است.
عراق عجم و عراق عرب، دو پارة ناگسستنی در تاریخ مردمانیست که جنگها، بلایای طبیعی، حکومتها - و در دوران معاصر استعمارها و هجمه ها - نتوانسته این اشتراک معنادار را از هم بگسلاند.
بغداد مرکز تجلّی علاقة مردمان عراق به تبریز و ری و همدان و اصفهان و مشهد است و نظامیّه های شکوهمند پراکنده در تمامی سرزمین پهناور و کهن، شاهدانی درخشان و گویا در پیوند فرهنگی و بومی ایران و عراقند.
عراق تنها در شعر شاعران شیراز متجلّی نیست که در تاریخ علم و معرفت ایران جایگاهی بس ویژه دارد. همچنین ایران، نزدیکترین و صمیمیترین همسایه و همنشین مردمانیست که زمانی در بیت بیت شاعرانشان باغها و بستانهای پارسی زبان را به یادگار می نهادند.
اگر زمانی قرار باشد تاریخ علم این دو سرزمین ثبت گردد، بیگمان اسم و رسم دانشمندان این دو بوم در سلسلة کتابهای دانشی و بینشی ضبط خواهد شد.
از یاد نبریم، اسلام بر اشتراکات این دو سرزمین افزود و این دو خاک گهربار را بیش از پیش به یکدیگر گره زد.
میراث مشترک ایران و عراق - در صورتها و رنگهای اقوام ومذاهب - را هیچ جنگ و کدورتی نمی تواند از یادها ببرد، و آهنربای ادبیّات هزار ویک شب، شعر متنبّی و سعدی، مکاتب فقهی و حدیثی بغداد و خراسان، مدارس ادبی بصره و کوفه، ویرانه های بابل و مدائن تنها نمونه هایی از کشش این دو بوم به سوی یکدیگرند.
نخستین همایش بین المللی میراث مشترک ایران وعراق، فراخوانیست از پژوهشگرانی که می خواهند بیش از پیش زوایا و افقهای این میراث تاریخی و ماندگار را به منصّة ظهور برسانند.
برای کسب اطلاعات بیشتر، علاقمندان می توانند به آدرس http://iraniraqheritage.com مراجعه کنند.